31 август 2013 г.

Роджър Уотърс, София, България - Оставка, Оставка, Оставка, #ДАНСWithMe

"Оставка" с огромни червени букви изписа на сцената по време на шоуто си в София легендата от "Пинк Флойд" Роджър Уотърс.

Това стана на песента "Мама", след стиха, в който Уотърс пита: "Мамо, трябва ли да вярвам на правителството?"

Посланието буквално взриви десетките хиляди на стадиона, които в един глас започнаха да скандират "Оставка!", "Оставка!", "Оставка!".

#ДАНСWithMe



11 август 2013 г.

Десетте принципа на свободното общество

Десетте принципа на свободното общество е приложение към книгата на Рон Пол - Liberty Defined: 50 Essential Issues That Affect Our Freedom.


1. Правата са индивидуални, принадлежат на отделните хора а не на групи от хора, правата произтичат от нашата природа и не могат нито да се предоставят, нито да се ограничават от правителството.

2. Всички мирни, доброволни, икономически и социални сдружения са разрешени, съгласието е в основата на социалният и икономическият ред.

3. Справедливо придобитата собственост е частната собственост на физически лица и доброволни групи от хора, тази собственост не може да бъде произволно отнета от правителствата.

4. Правителството не може да преразпределя частното богатство или да предоставя специални привилегии на лица или група от хора.

5. Хората са отговорни за собствените си действия, правителството не може и не бива да ни предпазва от самите себе си.

6. Правителството не може да претендира за монопол над парите на хората. Правителствата никога не трябва се включват в официалното фалшифициране на парите, дори и в името на макроикономическа стабилност.

7. Агресивните войни, дори когато се наричат превантивни, и дори когато се отнасят само за търговски отношения са забранени.

8. Правото на съда и съдебните заседатели да съдят според закона и фактите е норма.

9. Всички форми на принудителен труд са забранени, не само робството но също и задължителната военна служба, принуденото сдружаване и принуденото преразпределение на благосъстоянието.

10. Правителството трябва да спазва закона за да очаква и хората да го спазват. Правителството никога не трябва да използва сила за да моделира поведението на хората, за да манипулира социални процеси, за да управлява икономиката или за да нарежда на други държави как да се държат.

-----------------------------------------------

Роналд Ърнест „Рон” Пол (на английски: Ronald Ernest "Ron" Paul) е американски лекар, писател, от 1971 г. активен политик и дългогодишен конгресмен от републиканската партия, дългогодишен член на комисиите по финанси и външна политика към Конгреса на САЩ, три пъти кандидат за президент на САЩ, има широка подкрепа сред консервативните среди и за две поредни години (2010 г. и 2011 г.) е избиран за кандидат на „Консервативната политическа конференция”. През 2010 г. синът му, Ранд Пол бе избран за член на Сената на САЩ и така стана първият в историята на САЩ потомствен политик.