19 юли 2011 г.

Windows вирус ли е? А Microsoft цензор ли е?

Понеже не харесвам цензурата и мраза някой да се изживява като цензор ще ви разкажа за една случка за един виц.


Първо случката.


Преди три дни списание "Мениджър" публикува майтапчийска статия с име "Виц: Windows вирус ли е?". Само няколко часа по-късно статията изчезна. Явно някой мениджър от Microsoft с ампутирано чувство за хумор е вдигнал телефона и се е обадил където трябва. За щастие в такива ситуации кеша на Google работи безотказно.



А сега и вица.


Виц: Windows вирус ли е?

Не, Windows не е вирус. Ето какво правят вирусите:

1. Те се копират бързо – ОК. Windows също прави така.

2. Вирусите използват ценни системни ресурси и по този начин бавят системата – Windows и това прави.

3. От време на време някой вирус може да повреди вашия хард диск. – Е, ама Windows и това причинява.

4. Вирусите обикновено действат без знанието на потребителя, заедно с други ценни програми и системи. – Не може да бъде. Това е типично и за Windows.

5. Понякога вирусите карат потребителя да подозира, че системата му е прекалено бавна в резултат, на което си купува нов хардуер. – Ами, да, Windows и това прави.

До момента ви изглежда сякаш Windows е вирус, нали? Но има една фундаментална разлика: вирусите са солидно подкрепяни от своите създатели, вирусите могат да работят върху повечето системи, програмният им код е бърз, те са компактни и ефективни и с времето стават все по-усъвършенствани и по-добри.

Така че Windows не е вирус. Той е бъг.


Надявам се фирмите и всички които по един или друг начин се опитват да налагат цензура най-накрая да разберат. В света на Интернет рано или късно се разбира, и всеки опит за цензура ги дискредитира много повече от една неприятна за тях статия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар