15 септември 2011 г.

За лъжите в ГЕРБ

Преди няколко дни министъра на вътрешните работи и шеф предизборният щаб на ГЕРБ, Цветан Цветанов публично пред журналисти и камерите на десетки медии разказа как преди време на среща на кандидата за президент от ГЕРБ Росен Плевнелиев с трима общински съветници известни като "брокерите" са му били поискали конкретната сума от 500 000 евро за конкретна "услуга".

Дали някой е нарушил законите ще кажат юристите. При всички случаи разказа на Цветан Цветанов се отнася за конкретна среща на която са присъствали конкретни хора и на тази среща са били искани конкретна сума от 500 000 евро за да бъде извършена конкретна "услуга", и всичко това е записано от камерите.

В ГЕРБ решиха да лъжат и мажат чрез Севдeлина Арнаудова, говорител на Националния предизборен щаб на ГЕРБ като обявиха, че Цветан Цветанов е цитиран неправилно. В ГЕРБ изглежда забравиха, че изказването на Цветан Цветанов е станало на семинар, на който присъстваха много прокурори и журналисти и всичко това е записано от десетки камери на различни медии.

По-късно последва официално изявление на кандидата за президент от ГЕРБ, Росен Плевнелиев. В това изявление Росен Плевнелиев категорично отрече да е имало среща между него и "брокерите" освен това той също категорично отрече да му е искан подкуп от 500 000 евро или какъвто и да е друг подкуп.

Невъзможно е, няма как хем да е имало среща между Росен Плевнелиев и "брокерите", хем да е нямало такава среща, хем да е искам подкуп от 500 000 евро на Росен Плевнелиев, хем да не е искан никакъв подкуп. При всички случаи някой от двамата, Цветан Цветанов или Росен Плевнелиев лъже. При всички случаи някой от двамата каза една много нагла лъжа пред камерите.





Няма как да разберем кой от двамата е лъжеца. Затова и двамата, и Росен Плевнелиев, и Цветан Цветанов заслужават червен картон. На такива хора и такава партия не може да се вярва и не може да се има доверие.

Няма коментари:

Публикуване на коментар